http://skanusgyvenimas.blogspot.com/
Griliažiniai ledai su kavos tirščiais
Šo-ki-nė-ju !!! Tobuli mūsų skoniui, riebūs, su traškiais griliažo gabalėliais ir labai čia derančiu ingridientu kavos tirščiais :)
450 gr. riebios grietinėlės ( naudojau žemaitijos pieno)
2 šaukštai cukraus
apie 10 lašų citrinos sulčių
šaukštas kavos tirščių
100 ml. stiprios kavos
Išplakti grietinėlę su cukrumi, įlašinti citrinos lašų. Atsargiai maišant supilti šaltą kavą, tirščius ir griliažą. Dėti masę į ledų gaminimo aparatą ir leisti maišytis lygiai 30 min. Galima valgyti iškarto arba užšaldyti.
Skanaus :))
450 gr. riebios grietinėlės ( naudojau žemaitijos pieno)
2 šaukštai cukraus
apie 10 lašų citrinos sulčių
šaukštas kavos tirščių
100 ml. stiprios kavos
6 šaukštai griliažo (Paimti vienodom dalim smulkintų riešutų ir cukraus. Riešutus apkepti sausoje keptuvėje, atidėti į kitą dubenį. Cukrų pilti į sausą keptuvę, nemaišyti ir laukti, kol pradės tirpti, suberti riešutus, masę atvėsinti ir susmulkinti blenderio pagalba.)
Išplakti grietinėlę su cukrumi, įlašinti citrinos lašų. Atsargiai maišant supilti šaltą kavą, tirščius ir griliažą. Dėti masę į ledų gaminimo aparatą ir leisti maišytis lygiai 30 min. Galima valgyti iškarto arba užšaldyti.
Skanaus :))
Tortilijos kitaip
Aš kažkaip pripratus jas greit susukti, net nepagalvodavau, kad jas galima patiekti kaip paplotėlius ar picas :)
Turbo greitas užkandis nelauktiems svečiams :))
8 tortijilų
240 mocarelos sūrio
pomidoras
140 gr. fermentinio sūrio
300 gr. kiaulienos virto kumpio
svogūno laiškų
marinuoto jalapeno pipiro
česnakinio padažo ( naudojau pirktinį)
Vieną tortilijos pusę aptepti padažu, dėti pjaustytą riekelėmis mocarelą, pomidorą, plėšytą kumpį, jalapeną smulkintą, berti ant viršaus tarkuotą smulkiai fermentinį sūrį ir pabarstyti svogūno laiškais. Uždengti kitu tortilijos lakštu ir paslėgus kepti po kelias minutes iš abiejų pusių ar grilyje ar paprastoje keptuvėje. Supjaustyti į keturias dalis.
Skanaus!!
Turbo greitas užkandis nelauktiems svečiams :))
8 tortijilų
240 mocarelos sūrio
pomidoras
140 gr. fermentinio sūrio
300 gr. kiaulienos virto kumpio
svogūno laiškų
marinuoto jalapeno pipiro
česnakinio padažo ( naudojau pirktinį)
Vieną tortilijos pusę aptepti padažu, dėti pjaustytą riekelėmis mocarelą, pomidorą, plėšytą kumpį, jalapeną smulkintą, berti ant viršaus tarkuotą smulkiai fermentinį sūrį ir pabarstyti svogūno laiškais. Uždengti kitu tortilijos lakštu ir paslėgus kepti po kelias minutes iš abiejų pusių ar grilyje ar paprastoje keptuvėje. Supjaustyti į keturias dalis.
Skanaus!!
Keksiukai - zebriukai su griliažu
Receptą išsisaugojus matau prieš pusantrų metų :)) radau jį SM forume.
Drėgni ir labai skanūs.
16-ai keksiukų reikės:
200 ml. cukraus
400 ml. miltų
2 a.š. kepimo miltelių
3 kiaušiniai
200 ml. aliejaus
200 ml. sulčių ( naudojau obuolių)
2 v.š. kakavos
2 v.š. miltų
Kiaušinius plakti su cukrumi, kol masė pašviesės ir padvigubės. Pilti sultis ir aliejų. Atskirame dubenyje sumaišyti miltus su kepimo milteliais. Sujungti abi mases, padalinti į dvi dalis. Į vieną iš jų sudėti kakavą į kita miltus.
I formeles dedam 1 šaukštą baltos tešlos, į jos vidurį šaukštą tamsios,ir vėl šviesios. Mediniu iešmeliu tešlą pasukame pagal laikrodžio rodyklę kelis kartus.
Kepti 180 laipsnių apie 25 min.
Ant viršaus uždėjau po šaukštelį griliažo.
Paimti vienodom dalim smulkintų riešutų ir cukraus. Riešutus apkepti sausoje keptuvėje, atidėti į kitą dubenį. Cukrų pilti į sausą keptuvę, nemaišyti ir laukti, kol pradės tirpti, suberti riešutus, permaišyti ir pilti po šaukštą ant keksiuko.
Skanaus !!
Drėgni ir labai skanūs.
16-ai keksiukų reikės:
200 ml. cukraus
400 ml. miltų
2 a.š. kepimo miltelių
3 kiaušiniai
200 ml. aliejaus
200 ml. sulčių ( naudojau obuolių)
2 v.š. kakavos
2 v.š. miltų
Kiaušinius plakti su cukrumi, kol masė pašviesės ir padvigubės. Pilti sultis ir aliejų. Atskirame dubenyje sumaišyti miltus su kepimo milteliais. Sujungti abi mases, padalinti į dvi dalis. Į vieną iš jų sudėti kakavą į kita miltus.
I formeles dedam 1 šaukštą baltos tešlos, į jos vidurį šaukštą tamsios,ir vėl šviesios. Mediniu iešmeliu tešlą pasukame pagal laikrodžio rodyklę kelis kartus.
Kepti 180 laipsnių apie 25 min.
Ant viršaus uždėjau po šaukštelį griliažo.
Paimti vienodom dalim smulkintų riešutų ir cukraus. Riešutus apkepti sausoje keptuvėje, atidėti į kitą dubenį. Cukrų pilti į sausą keptuvę, nemaišyti ir laukti, kol pradės tirpti, suberti riešutus, permaišyti ir pilti po šaukštą ant keksiuko.
Skanaus !!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą